2010. február 21., vasárnap

Hol a következő? Tél

Ismét gyalog túrára indultunk, ezúttal a Hol a következő? Tél tájékozódási túra normál távját céloztuk meg. Eredetileg kb. 5-en lettünk volna, ám sajnos a mostani időszakban valami vírus terjeng, ezért sokan kénytelenek voltak otthon maradni. Végül Katival ketten vágtunk neki a távnak.

A túrán, hasonlóan a teljesítmény túrákhoz, ellenőrző pontok közötti szakaszokat kell megtenni, ám itt nincs kijelölt útvonal, hanem az egyes ellenőrző pontoknál valamilyen "trükkös" módon (pl. vaktérképpel) megadják, hol van a következő pont és oda kell találni. Minden ponton adott időintervallumban vannak ott a szervezők. Ennél több részletet nem írnék, hogy ne rontsam el a meglepetést a túrát később teljesíteni kívánóknak.

Sajnos az egyik ellenőrző pontról sikerült lekésnünk, így onnan már nem tudtunk tovább menni (hiszen nem kaptuk meg a szükséges utasítást). Ezért inkább a János hegyre mentünk fel, ahol megnéztük az Erzsébet kilátót, amelyet néhány éve újítottak fel. Egész jó állapotban van most, és a tetejéről is szép a kilátás (csak kissé erős a szél, főleg a legfelső szinten).

A "fotográfusunk" jelenleg külföldön dolgozik, így ezúttal jómagam készítettem pár képet a mobilommal. Mivel elég limitált a felbontása, ezért a felvételek sajnos elmaradnak a megszokott minőségtől, amelyet Tamás a gépével szokott készíteni, de egy kis magyarázattal talán érthetőek lesznek. Hogy valamelyest azért javítsak a minőségen, a képekre ráeresztettem a GIMP Unsharp Mask szűrőjét, majd az így keletkezett képre a Sharpen szűrőt.



Az Anna-kápolna után egy meredekebb, havas szakaszon kellett lefelé mászni. Volt pár vékony ág, amiben meg lehetett kapaszkodni.




Panoráma az Erzsébet-kilátóról nézve.


Láttunk egy hóembert a padon üldögélni.

Összességében jópofa volt a túra, csak kár hogy nem tudtunk végigmenni az ellenőrzőpontokon... Nem baj, reméljük tavasszal is szerveznek majd ilyet :)

SZERK.: Most írta Kati, hogy valószínűleg csak ősszel lesz a következő... Mindegy, biztos szerveznek mások is túrát addig :)