2010. március 30., kedd

Túra a Vértesben

Most szombaton a Vértesbe mentünk túrázni, az Építőmérnökök Túraköre által szervezett útra. Mivel Dávid, a túravezető már készített beszámolót a kirándulásról, ezért nem ismételném meg az ott leírtakat. Csak annyit jegyzek meg, hogy mi a Vitányvárat megtekintő csapatot választottuk. Magából a várból már nem sok maradt, viszont egy rövidebb mászás után a túrázók élvezhetik a kilátást.


Kilátó a Körtvélyesen


Kilátás a Vitányvárból.


Várgesztes felé viszont sikeresen eltévednünk, aminek az lett a vége, hogy átvágtunk a susnyáson: az egyik srácnál u.i. volt GPS, ami mutatta, hogy merre kell menni a település felé, ígyhát elindultunk torony iránt :)
Végül pont maradt annyi időnk, hogy Várgesztesen is megnézzük a várat (amelyhez szintén emelkedő vezet), majd a busszal elinduljunk hazafelé.

A Vértesben (eltekintve a várakhoz vezető emelkedőktől) nagyrészt mindenhol könnyű terep volt: széles, nem túl meredek ösvényen lehetett haladni. Az időjárás is kedvezően alakult, szerencsére nem esett az eső, de azért túlságosan meleg sem volt; éppen megfelelő a túrázáshoz. Azon csodálkoztam kicsit, hogy sok helyen a fákon nem voltak még zöld levelek, a földön viszont pár helyen voltak lehullott levelek; mindez olykor őszies hangulatot teremtett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése